Курс за "БАРМАН"

  kurs za barman-курс-за-барман-бар-академия-bar-academy-bulgaria

 Курсът за „КОКТЕЙЛ БАРМАН” по международната програма на IBA започва на 15-то число всеки месец във всички тренинг центрове на Бар Академия - Плевен, Варна, Русе, Велико Търново и Враца!

В гр.Варна имате страхотната възможност да ви преподава двукратния световен шампион по барманство Васил Колев! 

Барманството е нещо много повече от бързина, точност и сръчност в забъркването на коктейли. Всеки, който има бегла представа знае, че да отговаряш на изискванията по длъжностна характеристика със сигурност не те прави добър барман. В тази професия трябва да притежаваш знание за алкохола и продуктите, социални умения, да си технически грамотен и да познаваш триковете за добро обслужване. За да бъдеш успешен барман, трябва да знаеш всичко „отвътре” и „отвън” за професията. Обучението за бармани на „Бар Академия” има за цел именно да запознае курсистите с всеки един детайл в ролята на бармана – познаване на бар оборудването, умения за комуникация с клиентите, класификация на миксираните напитки, речник на термините, познаване на алкохола и правилната му употреба, а всичко това е поднесено посредством практически занимания, чрез които материалът да бъде по-лесно усвоен.

kurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmanikurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmanikurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmani

  • Курсът за "Коктейл Барман" - първо ниво е направен по учебната програмата на Международната Асоциация на Барманите (IBA) и е проектиран да създаде високи и трайни професионални умения и знания в участниците.  
  • Курсът е с продължителност 40 часа, разпределени в рамките на 10 дни по 4 часа обучение на ден. Всеки един участник получава учебник, създаден от IBA и преведен на български език. 
  • Като допълнение към разширената програма, освен теория и практика в кабинетите на „Бар Академия България” се провеждат и допълнителни практики /дневна и нощна/ в топ - заведения в градовете Плевен, В.Търново, Русе и Враца. Тези часове са извън учебната програма и са с цел повишаване на уменията в реална работна обстановка.  
  • Курсът включва: 

- Лицензиран учебник по програмата на IBA. 

- Теория на професията, хигиена, трудови навици, създаване на екип, психология на клиента. 

- Видове барове, барово оборуване, боравене с него и техники за безопастност.

- Класификация , история и технология на безалкохолните и алкохолни напитки, дегустация на всички категории и методи на миксологията. 

- Основни правила на бариста изкуството. 

- Базов working flair 

- Базов карвинг /гарнитури/ на коктейлите от стандартни и нетипични плодове и зеленчуци 

- Миксиране на основните категории коктейли и топ 30 на най–известните в света с дегустация. 

- Техники за свободно/без мярка/ наливане, с 2, 3 и повече бутилки едновременно.

- Практика зад реален бар в работни и извънработни условия, зареждане и подготовка на бар за работен процес. 

- Ревизии /видове и методи/ - Умения за комуникация, кръстосани разговори с различни типове клиенти, техники за предлагане и убеждаване на клиентите. 

  • Сертификатът е валиден за над 60 страни на 5-те континента, членове на Международната Асоциация и се издава на английски език, като при кандидатстване за работа в чужбина НЕ се налага лицензиран превод. Документът се издава от централата на IBA намираща се в Сингапур. 
  • При успешно преминат курс в Бар Академия вие автоматично ставате член и на Българската Асоциация на Барманите. Това ви дава възможност да участвате във всички конкурси и събития, организирани от нея. Също така ще получавате информирация за  професионални семинари и мероприятия, които се провеждат както в България, така и на световно ниво.
  • Опитните бармани са не само инетрес за клиентите, но също са от изключително значение за всички компании, които са свързани с барманския сектор. Бар Академия съдейства при намирането на работа след успешно завършен курс. Бар Академия България има квота от голяма компания за набиране на кадри за туристически обекти в Европа и други континенти. Успешно завършилите курсовете ни имат ексклузивно право да се явят на интервюта за работа за обявените обекти.

kurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmanikurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmanikurs za barman, курс за барман, бар академия българия, bar academy Bulgaria, обучение на бармани, obuchenie na barmani

ЦЕНА НА КУРСА: 500 лв.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ:

- Обучение за “КОКТЕЙЛ БАРМАН” в рамките на 40 часа
- Учебник  на български език от Международната Асоциация на Барманите
- Всички необходими материали и продукти нужни през цялото време на курса
- Безплатни консултации
- Членство в Българската Асоциация на Барманите
- Съдействие при намиране на работа
- Международен сертификат на английски език, издаден от IBA
- Информация за всички семинари и професионални събития в България